17 november 2020

Äntligen har jag hittat den bästa ledlampan till adventsljusstakar! :-)

 

Bästa ledlampan till adventsljusstaken!? |  Jag har inför advent varje år de senaste åren testat nya ledlampor till mina adventsljusstakar.
De första åren lös lamporna sorligt svagt, sedan ökade tillverkarna ljusstyrkan och något år senare lade de till en till lysdiod i dem - så de lyste med två ljuspluttar. Ändå lös de inte så starkt som jag ville. Dessutom lyste de bara hyfsat bra om man tittade på adventsljusstakarna rakt från sidan. Snett uppifrån och nedifrån var det inte något ljus att tala om.

Nu har jag köpt och testat en ny led-lampa för adventsljusstakar och nu är jag säker på att jag hittat den bästa!!! :-)


Denna nya led-lampa för adventsljusstakar innehåller ingen vanlig led-diod utan ett "rör" som andra led-filamentlampor. Den lyser bra starkt och åt alla håll - även nedåt... ...vilket är bra för att ge dem på gatan något fint att titta på från oss som bor lite högre upp än gatunivå.

Så nu är flera års jakt över - jag har äntligen hittat det jag sökt efter! :-)

Vad det är som jag köpt då? Jo, det är Anslut, reservlampor för adventsljusstake 3-pack hos Jula. De kostar 29.90 kr för ett trepack och har artikelnummer 012551.

Jag har sett att några andra butiker också säljer led-filament-adventsljusstakelampor nu i år men dem har jag inte testat och kommer inte att testa, jag har redan hittat det jag sökt efter! 


Tips om du ska byta lampor i adventsljusstaken

Om du byter lampor i en adventsljusstake, tänk då på - efter att du dragit ut sladden ur väggen och skruvat ur de gamla lamporna - att göra så här:
 1. Pilla försiktigt upp metallplattan i botten lite grad med något smalt verktyg. Verktyget kan vara en  potatissticka också.
 2. Pilla sedan försiktigt ut metallplattan i sidan lite grand inåt mitten.
 3. Skruva i de nya lamporna

Gör du så här så får de nya lamporna kontakt med metallplattorna och börjar lysa.
Man kan ju annars lätt tro att adventsljusstaken är trasig när den inte lyser efter att man skruvat i de nya lamporna...

Foto: Erik Mäki
7 kommentarer :

 1. Åh! Då kanske jag får liv i mina igen i år!!

  SvaraRadera
 2. Men vilken bra sida jag trillade över i jakten på ledlampor till adventsstakarna! Ska testa dessa. Tack!

  SvaraRadera
 3. Hej, kan dessa lampor även användas i julgransbelysningen? Hälsningar Marie

  SvaraRadera
 4. Tyvärr är dessa nu slut hos Jula och beskrivs som utgående. Någon som har tips på liknande lampor med lika bra ljus för adventsljusstake LED?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror jag hittade liknande på Clas Ohlsson, köpare verkar nöjda, ska testa och återkommer. https://www.clasohlson.com/se/Lampa-till-adventsljusstake-LED-filament-10-55-V-4-pack,-Northlight/p/36-7687

   Radera
  2. Jula har fått in nya men vet ej hur de fungerar https://www.jula.se/catalog/hem-och-hushall/jul/julbelysning/reservlampor/reservlampor-for-adventsljusstake-led-021804/

   Radera