23 maj 2021

Aalto Vase Day 2021 DIY

Aalto vases diy

Aalto vas diy | Förra året firade jag Aalto vasens dag 25 maj genom att pilla ihop en massa kaffebönor tills de bildade silhuetten av en stor Aalto vas. I år blev det desto mer pillande och testande innan jag fick ihop Aalto vaser av pappersremsor från en IKEA-katalog...


Med pincett och kaffebönor tillsammans med en hel del tålamod blev detta 2020 års Aalto Vase Day pyssel.


Aalto vases diy
I år började jag pysslandet långt före 25 maj då jag anade att det inte skulle vara så enkelt som man kan tro. Det var ju inte bara att skära ut remsor IKEA-kataloger, dränka in dem i tapetlim och klä in Aaltovaser, vänta på att det torkar och sen ta loss "papperskalet".

Först gällde det att klura ut hur göra för att få tapetlimspappret att INTE  fastna så hårt mot glasvaserna. Sen visade det sig att vasens böljande former gjorde att pappret, när det torkade, släppte och följde inte formerna där de böljade inåt...  ...och fastnade på tok för hårt där de böljade utåt!

Aalto vases diy

Efter ett antal försök klurade jag ut allt så pass att jag fick ihop tre vaser i olika storlekar och en liten skål. Det behövs ungefär sju moment per vas/skål för att det ska bli så här. Inte så tokigt för en papper+tapetlims-nybörjare va!? :-)


Det blev en del mer eller mindre misslyckanden innan jag till slut lyckades klura ut hur jag skulle göra. Tekniken kan säkert förfinas och förbättras. Men det får jag klura vidare på när sommaren övergår till höstrusk. :-)  Då kanske jag gör en "så-här-gör-du"-guide också :-)


Glad Aalto Vase Day 25 maj! :-)

PS. Gillar du också Aaltovasen? Följ då @aaltovase på Instagram! DS.DIY och foto: Erik Mäki

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar