17 augusti 2016

Höstens och vinterns tre inredningstrender!

Formex trendguide AW 16/17
Formex trendguide AW 16/17 | 24 augusti är det dags för årets andra Formexmässa - den största mötesplatsen för nordisk inredningsdesign för branschfolk med 988 utställare på en yta av 33 000 kvadratmeter. Inför höstens mässa har Formex tagit fram en liten trendguide för hösten och vintern 16/17 i samarbete med Swedish Fashion Council.

Vad ser de i spåkulan då?  Jo dessa tre trender:

Authenticity - Formex trendguide AW 16/17
Authenticity -  Äkthet, självtillräcklighet och proveniens. Vi bjuder in naturen i våra hem, värdesätter det som tar tid och historier som byggs in i våra artefakter. Lerkärl, gulnat trä, läder, gjutjärn och handvävda textilier...


Shape of things - Authenticity - Formex trendguide AW 16/17
Shape of things - Formen är överordnad funktionen och Bauhaus, Art déco, Memphisgruppen och arkitektoniska silhuetter inspirerar liksom DIY och 3D.


Sensory - Authenticity - Formex trendguide AW 16/17
Sensory - Att känna är det nya tycka. Skrovlig porös sten, flätad rotting, sandpapprat trä, slätt glaserat proslin, kallt stål, skulpterad lera och mjuka vävda ytor...


Se/läs hela Formex Trendguide AW 16/17 på Formex webbplats »  Klicka på bilden, på sidan du kommer till, som ser ut som bilden här nedanför för att öppna trendguiden.



Foto: Formex


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar