20 oktober 2016

Välkommen in i sovrumsdjungeln!

Sovrum | Jag har då och då visat glimtar från mitt sovrum på instagramkontot @var_dags_rum men här på bloggen har det varit lite sämre med det. Så nu gör jag bot och bättring med detta inlägg!
Skulle jag göra en moodboard av min sovrumsdröm så skulle den innehålla bland annat grånat trä, naturliga material, ved, mossa och gröna växter...  Just nu har jag väl en lightvariant av den drömmen.
En grånad trävägg (fototapet), en grön matta som täcker större delen av golvet och ett grönt överkast (mossbeklädd stor sten?) och fler växter än som kanske är vanligt i ett "vanligt" sovrum.

En av mina inredningsdrömmar är att ha en frodig växtvägg här hemma. Men den drömmen känns lite opraktisk som jag bor just nu... ...men drömma kan man! Växtfallet på väggen är väl ett litet substitut som funkar helt ok - särskilt som den sakta men säkert växer till sig. Växtfallet har jag skapat genom att plantera en massa skott av helgrön Vandrande jude, Tradescantia fluminensis , i en självvattnande balkongblomlåda. I blogginlägget från i somras kan du se hur jag skapade den >>.


Vandrande juden är en tacksam krukväxt som blir helnöjd med regelbunden vattning och lite växtnäring då o då. Hoppas att min trivs så pass bra att den börjar blomma någon gång...

Vid väggen mitt emot sängen samsas några helgröna växter på de två låga byråerna som jag har där. Murgrönan vandrar upp och ned för en helt vanlig smal vit duschstång. Den sitter rätt stadigt med dess gummifästen som följde med - men har man små barn kanske man behöver säkra bättre upptill.

På högra delen av väggen, ovanför byråerna har jag satt upp en växtspaljé som egentligen är ett helt vanligt armeringsnät som jag köpt från Biltema. Det stålgrå armeringsnätet har jag sedan sprayat med vit sprayfärg för att den ska smälta in lite mer med väggen.

Kay Bojesen Apa i min lilla djungel | www.var-dags-rum.se
Förutom en helgrön Klätterkalla som så sakteliga slingrar sig fram över armeringsnätet (med lite hjälp från mig) så hänger också några glada apor också i växtspaljén. 

Mitt sovrum | www.var-dags-rum.se
Om jag sover gott här? Joo!


Foto: Erik Mäki


1 kommentar :

  1. Så fint! Älskar apan, verkligen en rolig detalj.

    SvaraRadera