26 september 2017

Höstens vas-trend är nattsvart!

Nattsvart | På höstens Formexmässa presenterade Skruf glasbruk sin vas Pallo i nattsvart. Nu kommer Svenskt Tenn med sin populära och "inredningssönderbloggade" vas Dagg i nattsvart också! 

På Skrufs Glasbruk i Småland verkar vissa arbetsdagar vara helt nattsvarta - då både Pallo och Dagg kommer till liv hos dem! Förutom att vaserna har det gemensamt så är det så att det är Carina Seth Andersson som formgivit båda!

Jo, jag har fått väldigt stort inredningsbegär på både Pallo och Dagg... Men får värja mig och hålla mig till mina nattsvarta Alvar Aalto-vaser i olika storlekar... än så länge...!?

Vasen Dagg i svart, formgiven av Carina Seth Andersson för Svenskt Tenn | www.var-dags-rum.se
Daggvasen med en diameter på 27 cm, formgiven av Carina Seth Andersson, i nya nattsvarta kulören kostar 3800 kr hos Svenskt Tenn.

När Pallovaserna i nattsvart såg dagens ljus på höstens Formexmässa gick det ett sus genom inredningsvärlden och runt om på inredningsbloggar.

Skruf Glasbruks vas Pallo liten, i nya svarta kulören, kostar i storleken 27 x 33 cm ca 4000 kr.

Jo, visst är de syskon! Pallo vas liten och Dagg i svart har båda diametern 27 cm, är formgivna av samma mamma och födda på samma glasbruk!  Så snygga, så stort habegär! :-)

Jag samlar själv på bland annat svarta Alvar Aalto-vaser från Iittala i olika storlekar; så jag får min dos av nattsvarta glasvaser här hemma. Som tur är för både mig och plånboken!? ;-)
Inga kommentarer :

Skicka en kommentar