10 december 2017

Retro / gammeldags julpynt - här hittar du dem! Varning för en julig nostalgikick!


 Bilder: Byggfabriken

Julpynt från förr | Julen är nog den högtid som är mest förknippat med pyntnostalgi... Själv minns jag från när jag var liten de orangea julstjärnorna i fönstren, virvatellerna som snurrade av elementvärmen som steg och grönröda pappersgirlanger hängandes i kökstaket med en stor röd pappersjulklocka (typ honeycomb) i mitten... Vad minns du för julpynt från din barndom?

Jag har surfat runt lite och samlat ihop några nätbutiker som säljer retro eller gammeldags julpynt Mycket är nytillverkat i gammal stil - men det finns åtminstone en (Adolfströms Handelsbod) som säljer gammalt oanvänt julpynt!

Varsågod, en nostalgikick som heter duga! Kanske hittar du något att klicka hem och pynta med hemma:

Gammeldags julpynt hos Byggfabriken | www.var-dags-rum.se
Julgransglitter, julstjärnor i olika färger, julgransfötter, pappersrader, änglaspel, julgransspiror och glaskulor med mera med mera finns hos Byggfabriken (direktlänk till julsakerna) »

Gammeldags julpynt hos Broarne | www.var-dags-rum.se
Änglar och tomtar på bokmärken, julbonader, orange julstjärna, julgransgirlander, tomterader, kulljusstakar, virvateller med mera med mera finns hos Broarne (direktlänk till julsakerna) »

Gammeldags julpynt, nytillverkat och gammalt från 40-50-talet! | www.var-dags.rum.se
Adolfströms Handelsbod har både nytryckt retro julpynt men även produkter tillverkade på 40- och 50 talet i sitt sortiment!
Julgransflaggor, mässingshängen, julpåsar, tomtebloss, fönster- och kakeldekor med mera med mera finns hos Adolfströms Handelsbod (direktlänk till julsakerna) »

Munblåsta julgransdekorationer i glas från Maja-Lisas | www.var-dags-rum.se
Julgranskulor, klockor, tomtar, tappar, droppar, spiror, fåglar med mera - allt i munblåst glas finns hos Maja-Lisas (direktlänk till klassiker från mormors tid) »


Är du sugen på ännu mer retro/gammeldags julpynt så kan du kika in hos dessa två också...

Hannakaffepanna.se: Tomte- och änglabokmärken, julbonader, julgransljushållare, halmfigurer, flätade hjärtan, flagggirlanger, tomterader med mera med mera hos Hannakaffepanna.se (direktlänk till nostalgiskt julpynt) » (Sidan finns ej längre!)

Nostalgiska.se: Löpare, bonader, lacksigill och lackstänger, tomtar, kulljustakar, julgransljustakar, julgranspynt, änglahår, julgirlander med mera med mera hos Nostalgiska.se (direktlänk till gammaldags julpynt) »


...och så finns ju guldgruvan Tradera också, där du kan hitta en hel del gammaldags julpynt/dekorationer »


Lycka till i julnostalgidjungeln där ute på nätet! ;-)



Foto: Bilderna hämtade från respektive webbutik. Bildcollage Erik Mäki



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar