4 december 2013

Julinspiration - julen 2013!

Jag är lite kluven när det gäller julpynt eftersom jag gillar både det gammeldags traditionella och det väldigt moderna. Jag har löst det genom att köra med det nya i vardagsrummet och min tolkning av gammeldags i köket. Granen på bilden kommer från finska Lovi och den är prydd med en micro-ledslinga från Watt&Veke.
Jag vet inte om jag är ensam om att ha Lovikkavantar från Lovikka som julpynt... ...men på något sätt har min hjärna fått det till det!  :) 

Ljuskronan från Ernst som hittde upp från garderoben
får i år agera "julgran" i vardagsrummet.
Symetriskt pyntad så blir den ovanligt lugn ;) Ser nu att något fattas!
Jag måste leta upp godjul-hängena från YlvaSkarp och hänga dem i ljuskronan!

Julen 2012 hade jag ett litet julträd » och julen 2011 hade jag fullpyntad julgran från golv till tak »
Kanske dags för julgran nästa år igen?


I vardagsrumsfönstren blev det inte några stakar eller pappersstjärnor. De får stanna ned i källaren i år till förmån för dessa metallkransar med ledbelysning. Tindrar fint och elsnålt i vinternatten :)

På köksbordet står min egna tolkning av Staffans fålar fem!

Jag köpte fem snidade dalahästar i Nusnäs i höstas. Målade dem med matt grå färg, monterade ljushållare på fyra av dem och hängde en stjärna runt halsen på den femte. Gjorde ljusmanschetter av buxbom och så var den klar - Staffans fålar fem a la Dalarna. Vad tycks?I köksfönstret strålar adventsljusstakarna jag hittade förra året (ja, det var julshoppingkärlek vid första ögonkastet) tillsammans med spretigt mosslummer. Ett enkelt och rätt lugnt julinslag i mitt lite retrolantliga kök.

Ovanför ljusstakarna i köksfönstret hänger julstjärnan av glas som jag hittade på Cervera för några veckor sedan. Jag bara måste ha den - då den passar perfekt tillsammans med det andra juliga i köket :)

Den rejäla adventsljusstaken hittade jag på Knocks i Sigtuna. Ljusen är nästan en halv meter höga! :)
Förrförra årets bordsgran från IKEA får agera adventsgran. Och ja, här är ett par till Lovikkavantar från Lovikka ;) Julpynt för mig! 

Gillar du riktigt modern jul så kan du köpa microljusslingan från Watt&Veke och böja till den som du vill.
En annorlunda adventsljusstake - eller hur!? :)

På vardagsrumsbordet står tre glasvaser med massor av små julgranskulor. Ser nästan ut som smågodis...
Jag kan också skriva - på vardagsrumsbordet står tre cylinderformade julgranar av glas pyntad med massor av julgranskulor... Lät å ställa fram - å lätt att plocka undan när det är dags för det!


Sugen på att fixa lite mer jul hemma, men behöver lite mer inspiration?
Massor med julinspiration hittar du i mitt julalbum på Pinterest »

...och massor av julgransinspiration....och så lite julmusik på det här då... *loggar in på Spotify*
/Erik4 kommentarer :

 1. Din Staffanstake är fantastisk! Helt underbar!

  SvaraRadera
 2. Microljusslingan vill jag söka rätt på. Din blogg är mycket trevlig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag beställde min från www.elstore.se - men den verkar vara slutsåld där. Den finns även på designonline.se - sök på micro ljusslinga 80 Watt&Veke.

   Radera