5 mars 2014

Nanoleaf - världens mest energieffektiva (och coolaste) LED-lampa!

Nanoleaf
Som den LED-nörd jag är så har jag ahaft möjligheten att testa en Nanoleaf LED-lampa ett tag. Och jag måste säga att jag är såld - betyget för Nanoleaf-lampan blir i topp! Både för att den lyser så mycket för så lite elförbrukning, dagsljusljuset och designen som gör att den lyser i 360 grader!
Sen att den "brinner" mer än 30000 timmar gör mig inte mindre lyrisk! ;) Att Nanoleaf är den första LED-lampan som är gjord med kretskortsteknik är lite kul kuriosa.Jag har provat 10-wattaren som lyser som en traditionell glödlampa på 75 watt!  Det är alltså inge mysbelysning det handlar om - utan en perfekt lampa som arbetsbelysning eller om man vill lysa upp ett mörkt rum.
Då jag tycker den lyser så pass starkt så passar det perfekt med en skärm/armatur där man inte ser själva lampan - utan bara ljuset den alstrar. Nanoleaf blir inte het utan lite ljummet varm (jag har testat) så den bränner inte sönder några skärmar som heta lampor kan göra...

Nanoleafs färgtemperatur är på 3500 K - och det är någonstans mellan halogenlampa (3 000 K) och solljus mitt på dagen (5 500 K). Ljuset blir alltså vitt - åt det behagligare dagsljusvita hållet.


Bildcollaget som jag gjort här ovanför (Osram, Nanoleaf och V-light) visar vilken skillnad det är på vanliga led-lampor och en Nanoleaf - vars ljus sprids i 360 grader. Så den funkar jättebra i armaturer där du vill att ljuset ska spridas åt alla håll. Lyxvarianten av Nanoleaf är dessutom extra snygg med växtmönstret. 

(OBS! Lamporna kanske inte överensstämmer med varandra storleksmässigt i verkligheten då jag förminskat bilderna i photoshop när jag gjorde collaget).


Framtidens LED-lampa är redan här!? ;) Tävlingen, som fanns här på sidan när det var aktuellt (där du kunde vinna en Nanoleaf-lampa) var sponsrad av Elite Solution - men åsikterna om lampan är mina egna!

Foton: Elite Solution förutom collage-bilden med bilder  från OsramElite Solution och Clas Ohlson

1 kommentar :

  1. Do you have a spam problem on this site; I also am
    a blogger, and I was wanting to know your situation; we have created some nice practices and we are
    looking to exchange strategies with other folks, why not shoot me an email if interested.


    Stop by my web site - จำนองที่ดิน

    SvaraRadera