3 april 2014

En stilren lägenhetsdröm med en svävande trappa!

Jag kan inte påstå att det sker så ofta att jag går igång på en trappa! Men det var inredningskärlek i första ögonkastet när jag såg denna svävande trappa! Så snyggt graciös svävar den upp mot övervåningen. Förutom trappan så gillar jag också placeringen av den öppna spisen i lägenheten (se bild längre ned).
Här har Londonbaserade Haptic Architect skapat en stilren lägenhetsdröm, på Iduns gate i Oslo, i vitt och grått som mjukas upp av det trärena . I like!!!

Förvaringsmöbeln längs med väggen fungerar även som sittplatser... 

...och som de tre första trappstegen i trappan till övervåningen!


Trappan ser ut att sväva upp genom rummet utan nudda golvet på nedervåningen.

video
Så här monterades trappan på 37 sekunder! ;)
En öppen spis som avslutar köksbänken. Genialt och så snyggmysigt! Grilla något gott över öppna elden eller låt den mysspraka medans du avnjuter en lång söndagsfrukost vid bardelen....

Badrumsmöblerna i samma kantiga stilrena stil som inredningen på nedervåningen håller ihop våningarna.

Ett par trappsteg leder upp till badkaret.

Det här gråa badrummet.... ....tänk dig det med härligt frodiga stora växter i rejäla krukor på golvet och en som slingrar sig upp för väggen...  Vilken djungelbadrumsdröm!!! :)

Undrar ifall de norska kändisarna Thomas Gullestad och Jenny Skavland bor kvar i lägenheten? Gullestad lät 2011 bygga ihop lägenheten med vinden och Haptic Architects svinga sitt trollspö - innan Jenny kunde flytta in.

Foto: Simon Kennedy och Inger Marie Grini   |   Källa: Dezeen   |  Video: Haptic Architecs

1 kommentar :