3 maj 2015

Underbara hemmagjorda lampor! - del II


Jag är lite sugen på att skapa en lampa till sovrummet så jag har googlat runt lite i DIY-guldgruvan (Internet alltså ;) ett tag i jakten på det perfekta DIY-lamp-pysslet. Har hittat en hel del som är snyggt eller som kan bli snyggt med lite förändringar.
Eftersom mitt förra inlägg om hemmagjorda lampor från 2011 fortfarande är populärt så delar jag även denna gång med mig av det jag hittat som jag fastnat för. Varning för att du kan bli sugen på att göra en egen lampa:

@missobsen
Louise, @missobsen på Instagram, har på ett enkelt sätt fått en unik lampa genom att kombinera en svart lampsladd med en damejeanne. Genialt, enkelt och snyggt! :)

lacasadecoto
Ett lika enkelt sätt att skapa en annorlunda lampa är att hänga lampan på en krok eller en överbliven hyllkonsol vid sängen eller favoritfåtöljen.
Kompletta färgade textilkablar finns bland annat hos Clas Ohlson. Behöver du längre textilkablar eller vill ha fler färger att välja på så hittar du dem till salu per löpmeter hos bland annat lyser.se, lampsladdar.se och rummet.se . Vad sägs om en guldfärgad tygkabel och svarta tillbehör? :)

Hello Blogzine
En Ribba-ram från IKEA, en led-remsa och lite fingerfärdighet är det som behövs för att skapa ljustavla med budskap. Text- och bildinstruktion hittar du hos Hello Blogzine.


@radmansgatan21
@radmansgatan21 på Instagram har fått en snygg och annorlunda lampa genom kombinera en lampa och en tom ram.
Dila Bayramov
En rislampa och ca 200 fjädrar senare. En snygg och lagom fluffig drömlampa :)
Text- och bildinstruktion hittar du på Dila Bayramovs Snapguide-sida.

decoracion2
Vill du inte använda riktiga fjädrar och har en stor portion tålamod så kan det bli så här snyggt med pappersfjädrar! Bara ta fram sax och papper och börja...

Oh I love you my dear
En pom pom-lampa av många små pom poms! Instruktion hur hittar du hos Oh I love you my dear.

Nichole Loiacono Design
Nästan för bra för att vara sant! En rislampa med massor av pålimmade storkökskaffefilter!
Se fler bilder och en liten guide på hur hos Nichole Loiacono Design.

lilchick
Nu ska jag inte snöa in på rislampor man limmar på olika saker så jag avslutar den sektionen med denna risplampa med pålimmade vita blomblad av silkespapper. Jag funderar på ifall jag ska våga mig på en sådan här - fast med gröna blad av silkespapper till mitt gröna sovrum... Tålamod är det nog som behövs mest vid skapandet av denna?

Holly Meadows / elle.co.za
Kopparrör och kopplingar kan man köpa på bland annat Clas Ohlson och Biltema, så det är inte så svårt att få sig en unik sänglampa i koppar om man är lite händig. Instruktioner hur hittar du hos elle.co.za.

Ruffles & Stuff
En riktigt mysig pom pom-lampa till barnrummet med hjälp av tallrikskåpa (sån där till micron), tyll och en ledslinga! Wow! Instruktioner till denna härliga kreation finns hos Ruffles & Stuff.

Francois Legault
Ett gäng kaffeskedar kan användas till annat än röra runt mjölken i kaffet!
Kul med fönsterlampor i köket som matchar besticken på bordet! ;)


The Working Wife
Kul idé! Men skulle nog bli väldigt läcker ifall man sprayade hela rasket - lampfot och skärm och bestick i en färg (vit? svart? koppar?) och bytte ut lampan mot en glödtrådslampa. Vad tror du om det?

@majlis
Maja Lantz, @majlis på Instagram,  har med hjälp av ett gäng fjädrar och lite lim omvandlat en vanlig bordslampa till fluffig lamplyx. Hennes tips är att köpa fler fjädrar än man tror det går åt.
@rolfsdotterdesign
Maja hittade i sin tur inpirationen till sin bordslampa från Emmy, @rolfsdotterdesign på Instagram, som deluxade sin IKEA-lampa Årstid så här snyggt med fjädrar. 

Zipper 8 Lighting
Den här lampan är såå snygg! Tyvärr finns ingen instruktion för hur man gör den - eftersom Zipper 8 Lightning säljer den för 321 USD. Men efter att ha detaljstuderat bilderna på deras sida så antar jag att det är vita kvadratiska papper som vikts på ett inte så avancerat sätt. Sen har de vikta papprena limmats upp på en rund rispapperslampa? Men så snygg, så jag kanske ska prova på att göra en till hösten tror jag..../Erik

3 kommentarer :

 1. Härligt med alla kreativa lamplösningar, mycket snyggt! :)

  SvaraRadera
 2. Kaffeskedarna - innovativt! : )

  SvaraRadera
 3. Tack för massvis av toppentips! :)

  www.estetikka.com

  SvaraRadera