25 oktober 2015

Julen 2015 - mina favoriter!

Så sakteliga har IRL- och nätbutikerna plockat fram jul till försäljning i ett par tre veckors tid... ....och nu i slutet på oktober, efter halloweenfiranden och allhelgona sätter det igång på allvar!
Jag har redan inhandlat några nyheter som jag gillar (har lärt mig att det kan ta tokslut snabbt - så det är lika bra å slå till på en gång) och sitter lite lugnare när julruschen väl ruschar på! Varsågod, några av mina favoriter julen 2015:
Julen 2015, Jotex | wwwvar-dags-rum.se
Hos Jotex kan du köpa en 220 cm hög julgran som inte tar någon golvplats! Kombinera Christmas tree väggpanel med christmas ljusslinga på väggen så är det klappat och klart. Jag gillar också julgransljusen som inte sitter fast i varandra med en sladd - tack för det! :) Med trådlösa julgransljus (som tänds/släcks via fjärrkontroll) kan du till exempel ljussätta en fin julgren hängande från taket - utan något trassel!
Med Under the dome-lamporna får du en liten ljusslinga på metalltråd i en glaskupa som lyser mysigt i vintermörkret. Drivs med batterier så du kan ställa den där du vill ha den :)

Julen 2015 - ljusgranen Siluette, Jotex | www.var-dags-rum.se
Ljusjulgranen Siluette med led-belysning tar inte heller upp så stor plats på djupet. Fungerar lika bra utomhus som inomhus. Finns hos Jotex.

Julen 2015 - Tree24 av Janne Uusi Autti, hos Newfangold | www.var-dags-rum.se
En adventskalender i ny tappning som samtidigt fungerar som en fin juldekoration där hemma. Fyll kulorna med små uppdrag, presenter eller godsaker. Tree24 av Janne Uusi Autti finns att köpa hos Newfangold  »  När julen är över så är det bara att plocka isär adventskalendern till ett platt paket och stuva undan...  ...för att sedan ta fram den år efter år, efter år... 


Julen 2015 - Rudolf med röda mulen hos Nyttihus | www.var-dags-rum.se
Rudolf med röda mulen väggtrofé får nog var och varannan att dra på glatt på mungiporna. Finns på norska Nyttihus svenska webbutik 

Julen 2015 - Kählers ljushus Urbania, 2015 års nyheter | www.var-dags-rum.se
Årets versioner av Kählers underbara ljushus har jag bloggat om tidigare 
De finns nu ute i handeln/på nätet till försäljning. Jag har redan beställt och fått mina! Så nu är min Kähler julhus-kollektion komplett... för denna gång! :)

Julen 2015 - Bloomingville Christmas Tree, Julgran | www.var-dags-rum.se
Vita stilrena porslinsgranar i fyra olika höjder (20-39 cm) från Bloomingville har jag också klickat hem för att ha tillsammans med mina julhus från Kähler. Hoppas bara att de inte skiljer vääääääldigt mycket i vitheten jämfört med husen... Annars är de jättefina ihop i  grupp; kanske på en bricka tillsammans med några värmeljus.


Julen 2015 - Stjärnan Lysekil från StarTrading | www.var-dags-rum.se
Underbara Stjärnorna Lysekil från StarTrading, som jag bloggade om redan i somras, finns också ute i butik nu. 

Julen 2015 - Stjärna från StarTrading 2015 | www.var-dags-rum.se
En enklare stjärna, också från StarTrading, för en stilren enklare jul. Stiligt värre. Finns bland annat hos Halens.
Julen 2015 - Golvljustaken Stråla från IKEA | www.var-dags-rum.se
Golvljusstaken Stråla på IKEA sålde slut direkt förra året - då den lanserades i furu med röd sladd. Blir den lika populär i år när den är vit med svartvit sladd? IKEAs julsortiment 2015 

Julen 2015 - Adventsljusstake hos Balders Hage diversehandel | www.var-dags-rum.se
Hos Balders Hage diversehandel hittade jag denna moderna variant av adventsljusstake i mässing, koppar och svart. Hittade också en liten retro Folkvagn på väg hem med julgranen. Juligt och lite annorlunda julpynt.

julen 2015 - Ylva Skarp hängen; Happy What Ever, God jul och X-mas | www.var-dags-rum.se
Moderna hängen till granen, riset eller trädgrenen i plexiglas och trä av Ylva Skarp. Jag har de vita Godjul-hängena i plexiglas sedan tidigare och är lika förtjust i dem nu som då. Alla hängen säljs i fem-pack i Ylvas egna webbshop »  Jag hoppas på att Ylva utvecklar nyheten - runda i plexiglas till kommande år med flera olika budskap. Är sugen på något sånt...

Julen 2015 - Alessi, Le Palle Presepe | www.var-dags-rum.se
Jag gillar Marcello Joris söthumoristiska tolkning av Biblens berättelse av Jesu födelse för Alessi. Julgranskulorna i serien Le Palle Presepe fanns till salu redan förra året; men årets version är en lugnare variant helt i guldfärg.

Julen 2015 - Kähler Omaggio, guld | www.var-dags-rum.se
Jag är inte helfrälst i Kählers randiga Omaggio-vaser som många andra, men dessa ljusstakar och julkulor i guldrandigt skulle kunna funka; som ett härligt julavbrott i min inredningsstil! Serien finns i silverrandigt också. Stakarna säljs styckevis medans julgranskulorna kommer i trepack - en av varje storlek. 

Foto: Respektive företag; Collage: Erik Mäki

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar