15 december 2015

Midvinternattens köld är hård, glasgranarna gnistra och glimma..

Istema julen 2015 | www.var-dags-rum.se
Julgranstemat här hemma går i  vitt, silver och is denna jul, så det föll sig naturligt att jobba vidare med något ur det temat. När jag hittade två glasgranar på Pottery Barn i New York för ett par veckor sedan föll alla bitarna på plats!
Sen var det extra kul överraskning när en väldigt avlägsen kusin i Michigan, USA, hörde av sig efter att hon sett mitt "jag-har-köpt-två-glasgranar"-inlägg på Instagram och skickade den tredje med posten! :)

Istema julen 2015 | www.var-dags-rum.se
Jag köpte de två sista glasgranarna hos Pottery Barn i New York alltså - men det visade sig att det fanns en tredje liten variant också. Den fick jag med posten från min väldig avlägsna kusin i Michigan, USA, som alltså såg mitt inlägg på Instagram och ville ge mig den hon hade! Gissa om jag blev glad när jag hämtade ut amerikapaketet idag! Thank you Denise! :-)

Istema julen 2015 | www.var-dags-rum.se
Granarna kommer alltså från Pottery Barn, värmeljuslyktan är en glasklar Kivi från Iittala, det runda klotet är "anonymt" och den klassiska kulljustaken - här i helgjuten kristall - kommer från Designtorget. Brickan är Timo Sarpanevas bricka Steel för Iittala. 

Istema julen 2015 | www.var-dags-rum.se
Ett tips är att diska glas då och då så att de får gnistra så där glasigt krispigt! Med tiden blir det annars en tråkig hinna på dem som gör dem mattare, mindre gnistrande.

Istema julen 2015 | www.var-dags-rum.se
Midvinternattens köld är hård, glasgranarna gnistra och glimma... ;) 

Foto: Erik Mäki

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar