Text

Inredningsbloggen Var dags rum - inspiration, tips, diy, idéer och inredningsnyheter för dina var dags rum!
7 september 2016

Årets kulör 2017: Denim drift!

http://www.var-dags-rum.se/2016/09/arets-kulor-2017-denim-drift.html
Årets kulör 2017 | Genom en omfattande research av internationell arkitektur, mode- och designtrender har färgföretaget AkzoNobel tillsammans med en grupp av ledande arkitekter, inredare och trendanalytiker kommit fram till att 2017 är det blått som gäller.

För att göra den blå färgen relevant för våra hem valde AkzoNobel att ta fram en blå, som de döpt till Denim drift,  som fungerar både kök och sovrum. Årets kulör liknar färgen på ett par klassiska jeans, säger Per Nimér, arkitekt och designchef på AkzoNobel.

Om jag kommer att måla om i blått här hemma? Näe, jag är fortfarande immun mot blått efter att mitt tonårsrum när jag bodde hemma endast bestod av blått och furu... Jag tror jag fick min livsdos av blått och furu redan då! Fast jeansen i min garderob är blå - så lite trendig blir jag nästa år... ;-)


Årets kulör 2017 - Denim Drift från Nordsjö | www.var-dags-rum.se
Enligt  AkzoNobel så kommer inredningen nästa år att domineras av blått och där är Denim Drift, enligt dem, en nyans som representerar nutiden. Årets kulör 2017 - Denim Drift från Nordsjö | www.var-dags-rum.se
Som ett komplement till årets kulör har de även tagit fram en färgpalett med ett spektrum av olika blå toner. Kulören Denim Drifts kombination med ljusare färgnyanser i paletten ger en krispig och luftigare känsla, medan de mörkare färgerna är mer dramatiska och oberäkneliga.

Årets kulör 2017 - Denim Drift från Nordsjö | www.var-dags-rum.se
Moodboard i blå nyanser.Foto: NordsjöAkzoNobel


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar