21 december 2021

Årets julgran - en björk med köpta och hemmagjorda dekorationer!

Julgran 2021 | Jag tänkte inte ha en gran i år då jag inte ska vara hemma kring dagarna kring jul - och jag tänkte definitivt inte investera i någon heller... Men det blir inte alltid som man tänkt sig!

Jag har kikat på de lite större granarna i björkfanér från finska Lovi från och till i några år och varit sugen på att köpa en. De är lite dyra så jag har tvekat... Men när det blev 20 % rabatt och jag insåg att jag kunde nog finansiera resten av priset genom att sälja lite av mina grejor (som jag inte använder...) på Tradera så slog jag till!

Nu står den hemma hos mig pyntad med röda glasäpplen och både köpt och hemmagjorda dekorationer i vitt! :-) Först tänkte jag bara ha de röda glasäpplena från Iittala i den - men när decembersnön föll utanför vardagsrumsfönstret fick jag "lite feeling" och gick all in!


Toppen av granen kröns av en fågel, också den från Lovi. De små Alvar Aalto-vaserna är hemma-3D-printade och sedan lackade med glitter.


De vita pappersstjärnorna har jag flätat av pappersremsor och de vita mössorna har jag gjort av en bit toapappersrulle och garn. De är busenkla att göra, se instruktion hos Land.

Av gamla vita smala sugrör har jag gjort tredimensionella romber. De snidade kaninerna kommer från Åhléns påskdekorationssortiment 2021. Renarna i filt har jag köpt i Finland för några år sedan.

Årets julgran blev inte så tokig om du frågar mig! Den får hänga med många jular framöver - fast pyntet lär ju skifta... Go jul på dig! :-)


Foto: Erik Mäki

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar