19 oktober 2022

Bästa led-lampan till adventsljusstaken!!!

Bästa led-lampan till adventsljusstaken! | Som vanligt har jag i god tid inför advent spanat in de olika butikernas utbud av led-lampor till adventsljusstakar och kan med väldigt stor säkerhet lova att detta är 2022-års bästa led-lampa för adventsljusstakar!

Förra året korade jag Julas egna "Anslut, E10-reservlampor" som bästa led-lamporna för adventsljusstakar. De lös snyggast och starkast för väldigt liten strömförbrukning. Dessutom lös de lika starkt oavsett från vilket håll man betraktade dem.
Enligt Julas kundtjänst, som jag kontaktade för några veckor sedan, skulle de lamporna inte komma in i deras sortiment i år igen. Konstigt tänkte jag - de var ju så bra!

Efter att kikat runt hos Biltema, Clas Ohlson och andra likande butiker så kikade jag in hos Jula. Gissa vad jag hittade hos Jula!? Hängande i julavdelningen hittade jag väldigt lika E10-ledlampor som förra året - men nu under märket Ekvip. Specifikationen var nästan helt identisk på dem och förra årets Anslut...

Jag köpte hem ett gäng Ekvip från Jula och testade och jämförde med förra årets Anslut från Jula. Och jag kan avslöja att Ekvip-lamporna lyser en aning starkare än förra årets Anslut-lampor - och detta till lika liten strömförbrukning.

Så jag kan nu med stor säkerhet lova att Julas Ekvip reservlampor för adventsljusstake LED 3-pk är 2022-års bästa led-lampor för adventsljusstakar! :-)E10-lampan har så kallad led-filament (ett orangea rör) och lyser lika starkt åt alla håll - åt sidorna, uppåt och nedåt. Perfekt om du bor lite högre upp och vill att det ska lysa fint även för dem som kikar upp från gatan nedanför.

De jag köpte hos Jula och testade är de till vänster.

I år finns led-filament-E10-lamporna i tre varianter hos Jula. Jag har bara testat den längst till vänster i bild - men de två andra lyser troligen lika, då de är tillverkade med lika led-filament...

Länkar till lamporna hos Jula:Och som förra året så tipsar jag om detta:

Tips om du ska byta lampor i adventsljusstaken

Om du byter lampor i en adventsljusstake, tänk då på - efter att du dragit ut sladden ur väggen och skruvat ur de gamla lamporna - att göra så här:
  1. Pilla försiktigt upp metallplattan i botten lite grad med något smalt verktyg. Verktyget kan vara en  potatissticka också.
  2. Pilla sedan försiktigt ut metallplattan i sidan lite grand inåt mitten.
  3. Skruva i de nya lamporna

Gör du så här så får de nya lamporna kontakt med metallplattorna och börjar lysa.
Man kan ju annars lätt tro att adventsljusstaken är trasig när den inte lyser efter att man skruvat i de nya lamporna...

Foto: Erik Mäki, lampcollaget: bilder från Jula.


1 kommentar :

  1. Om julas är de bästa blir jag grymt besviken på det sortiment som finns. Köpte Julas och de lyser såå svagt.

    SvaraRadera