26 mars 2023

Blomvaskärlek vid första ögonkastet - igen!

 
När det gäller blomvaser med uttryck från naturen så visade det sig att det är polyamorös blomvaskärlek som gäller för min del!
Jag trodde att mina Anna-vaser från Swedese skulle förbli min enda riktiga blomvaskärlek - tills Blomvas från Arket såg dagens ljus...


Jorå - stora och lilla vasen Anna av Anna Elzer Oscarson, för Swedese, som skymtar här i bakgrunden som två blomknoppar på väg att öppnas, är jag fortfarande inredningsförälskad i!
Men men min monogama ler/stengodsvasförälskelse blev härom veckan till ett polyamoröst förhållande då jag skymtade vaserna Blomvas hos arket.com. Så sköna att vila ögonen på med sina runda former med mjuk struktur.

Arkets blomvas i glaserat stengods finns i höjderna 20 cm och 11 cm.

Visst ser blomvaserna ut som två blomknoppar på väg att brista ut i blom, eller är det två frökapslar på väg att brista ut och sprida sina frön för vinden?  Vad man ser kanske beror på vilken årstid som man beundrar dem?

Stora och lilla blomvasen på arket.com


Bilder: 1 & 2 = Erik Mäki. 3 = www.arket.com.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar