29 oktober 2013

Julen 2013 - mina favoriter! :)

Jag är en liten julknarkare och har redan hunnit med att shoppa en del julprydnader för i år. Du som följer mig via instagram har sett att jag handlat snöflingor utskurna i trä från USA redan för 10 veckor sedan. Sen har det rullat på sakta men säkert. Här är några av mina favoriter 2013! :)


Bilden här ovanför: Tänk dig en 7 meter lång tunn ståltråd med en liten lysande limdroppe (80 st) på jämt avstånd från varandra. Då har du ljusslingan Micro 80 från Watt & Veke! Jag har några idéer vad jag ska linda den kring. Jag är barnsligt förtjust i den och har "testlekt" flera gånger med den redan... Jag hittade den för 295 kr hos www.elstore.se

Såg dessa glasstjärnor på Cervera och fick ett "måstehabegär". Dock lyckades jag motstå från köp denna gång. Stjärnan Factory (från prhome.se) finns med 40 cm (799 kr) och 60 cm (1499 kr) diameter. Jag är så sugen på att inhandla en 40 cm till köksfönstret... Visst vill jag ha den som är 60 cm i diameter - den är maffig - men den blir för stor....
Du kan se den stora varianten på min facebooksida >>


En modern adventsljusstake i form av en vit ren i vintervita granskogen - Adventsljusstaken Reindeer från Hemtex (45 x 23 cm, 399 kr). Jag har inte köpt den men funderar starkt på att göra det - fastän jag absolut inte behöver fler adventsljusstakar...

Det blir några till min "klassiska" gran - som dock inte återuppstår i år...
Jag har inte köpt dem än - men det kommer att ske innan denna vecka är slut!

Snömys julgranskulor från IKEA liknar något som skulle kunna komma från självaste Karin och Carl Larssons gård i Dalarna. Jag har fingrat på dem två gånger på IKEA och är så sugen på dem. De säljs två och två (guld eller silver) för 79 kr per set. Jag kan inte sluta fundera hur vita glaskulor med snygg kurbitsmålning skulle kunna se ut...

Det är mysigt med levande ljus - men kan bli för varmt om man har för många tända... ...och de behöver övervakas.
Vaxljus med LED-belysning däremot kan man glömma bort helt och hållet. Men jag är lite petig och har länge letat efter konstgjorda ljus med "rätt" sken och inte för orolig låga. Nu har jag hittat Enjoy Candles - med rätt så realistisk låga (tre ledlampor i varje blockljus är det som gör det) som brinner ca 450 timmar på två AA-batterier. De har timer på 4, 5 och 6 timmar - så nu brinner ljusen när jag kommer hem från jobbet och slocknar när jag går och lägger mig.
De är bra - men de kostar också! Köpte tre stycken - 10, 15 och 20 cm höga - till priset av 1000 kr på hemgallerian.se.


Tidigare jular har IKEA sålt den lilla bordsgranen Fejka som varit populär. I år har den fått en storebror på 155 cm. För 399 kr får du en mer realistisk gran, med gjutna barr, än många andra konstgjorda granar med platta plastbandsbarr.
Med sina 155 cm är den en perfekt gran för barnrummet eller ställ den i en hink/korg på en bänk, ett litet bord eller pall så blir den helt ok hög.
Fejka kommer i en behändig väska som är lätt å bära. Den var hur lätt som helst att bära en till kassan på IKEA, betala och sen bära hem. Det gjorde jag - fastän jag egentligen inte behöver en...

Små julgranskulor till små granar - eller en liten gren - hittade jag hos Rusta. Köpte två paket så att jag nu har 126 stycken. Ska det vara så ska det vara! ;) Funderar på att hälla dem i en vas eller göra en jultavla i 3D med hjälp av IKEAs djupa variant av ramen Ribba.

På Rusta hittade jag även denna ljusring, 50 cm i diameter, med varmvita LED-lampor. Jag köpte två ljusringar - så i år får de vita papperstjärnorna som hängde i vardagsrumsfönstren förra julen vila lite i källaren. Dessa ljusringar kommer att lysa så fint i vintermörkret och eftersom de är energisnåla får de nog lysa dygnet runt under hela december.


Har du hittat några julfavoriter än då?


3 kommentarer :

  1. Åh, så fina IKEA:s julgransbollar var! Super! Själv är jag barnsligt förtjust i stjärnan Stella från oss på Zelected by Houze. Finast just nu, och efter julen också... ;-)

    SvaraRadera
  2. Det är något av en lättnad att se att det finns någon som är än mer på G vad gäller julen än vad jag är! Den där ljusslingan överst verkade ju magisk! Frågan är ju bara om jag redan nu har för många ljusslingor för att motivera ett inköp av en till..?

    SvaraRadera
  3. Jag tyckder det kan vara fint med transparanta kulor som man kan måla själv... med t.ex. porslinspenna :)

    SvaraRadera