25 juni 2015

IKEAs höstnyheter 2015!

Lika säkert som hösten kommer varje år så är det också dags för IKEAs höstnyheter i augusti. Just nu pågår sommarrean för fullt på IKEA-varuhusen  - men eftersom vädret är höstlikt idag så passar jag på att visa lite kommande IKEA-höstnyheter.

Jag behöver inte ha en enda pryl till här hemma, men jag måste säga att jag blir lite "vill-ha-förälskad" i kommande Jätteviktig-ljustakarna, 24-delars besticksetet Skuren med silhouette från förr och de skönt runda flaskorna ur Sinnerlig-kollektionen.

Hittar du något bland IKEAs höstnyheter här nedanför som du gillar?

IKEAs höstnyhet 2015 - SITTNING fat, glas, bricka, kastrullunderlägg, serveringsbestick | www.var-dags-rum.se
När höstmörkret lägger sig så ska vi mysa, umgås och käka en massa mat. Det är det som är meningen i och med IKEAs kommande kollektion Sittning - som innehåller allt man behöver för att servera mat och dryck på ett snyggt sätt. Här ser du bara en liten del av hela Sittning-kollektionen. Serveringsbesticken är snygga men verkar bekanta - känns som om jag sett dem förut någonstans!?

IKEA höstnyhet 2015 - Norråker bord, stol, pall, bänk | www.var-dags-rum.se
Norråker - kollektionen med köksmöbler i klarlackad björk. Jag gillar den nätta men rejäla arbetsbänken och långbordet med en planka i mitten som man kan vila fötterna fötterna på.

IKEAs höstnyhet 2015 - Sinnerlig av Ilse Crawford | www.var-dags-rum.se
Kollektionen Sinnerlig behöver ingen närmare presentation om du hängt med i inredningsbloggar under året. Ilse Crawfords kollektion för IKEA visades upp under Formexmässan i mitten på januari för lyrisk press och blev en bloggsnackis redan då!
När värsta "åh vad jag vill ha" lagt sig så är det nog flaskorna med runda sköna former som jag vill köpa och ha som dekoration i grupp. Känns också som det är dags att byta ut mina gröna kuddar i soffan hemma mot fyra-fem stycken ur Sinnerlig kollektionen. De passar perfekt med min gråmelerade soffa och ger lite mer mysfaktor inför höstens kyliga kvällar.

IKEA höstnyhet 2015 - Väsnas ljuskopp, ljusstake Jätteviktig | www.var-dags-rum.se
Med hösten kommer också mörkret - och nya ljushållare och ljustakar! IKEA släpper bland annat värmeljushållaren Väsnas och ljusstaken Jätteviktig. Jag tror att vågiga Väsnas blir en storsäljare med sin sköna rena form, sitt billiga pris och att man kan variera höjrden på ljuset lite genom att ställa någon/några på varandra.
Ljusstaken Jätteviktig, som kommer i tvåpack, fungerar både för ljus och värmeljus och kommer också säkert pryda många hem framöver. Två set med Jätteviktig arrangerade ihop mitt på bordet blir en vit modern variant på kandelaber?


IKEAs höstnyhet 2015 - Skogsta bord, bänk, stol, skärbräda, hylla, serveringsfat | www.var-dags-rum.se
Den moderna lantligt rustika kollektionen Skogsta i akaciaträ  är inte riktigt i min smak med sin flammighet. Men de trebenta serveringsfaten i kollektionen är en smart idé för plockmat i flera våningar (julbord, någon? ;).

Bestick tillhör inte inredning, men man kan ju förvara dem i snygga burkar synliga på köksbänken/hyllan. Då är det användbar inredning! ;) Besticksetet Skuren i 24 delar gillar jag skarpt - en modern stilren flirt med silhuetten från forna tiders finbestick! Vill ha!

IKEA har lagt in en högre växel sedan början på året och kommer framöver pumpa ut nyheter på löpande band. Tidigare har IKEA lanserat en till två nya kollektioner per år, men nu kommer det släppas över tio nya designkollektioner årligen... Less is more gäller tydligen inte! ;)Foto: IKEA
1 kommentar :

  1. Jag kan ärligt talat inte bedöma om du är ironisk eller inte angående serveringsbesticken. Men direkt när jag såg dom tänkte jag att min mamma redan har dom.

    Jag vill så gärna (Maken säger nej...) ha besticken! Så snygga! Krusidulliga men ändå stilrena. Fullträff!

    Den långa sittbänken i björk är oxå underbar, ska se om jag kan planera in en sådan.

    För övrigt tycker jag du ska blogga mera. Instagram i all ära, men många bilder och lagom mycket text gillar jag. Skulle gärna vilja läsa ett inlägg om dina screentryck. Om vart du gick kursen, hur det går till och visa allt fint du gjorde.

    SvaraRadera