3 oktober 2015

"Nya" vaser av Josef Frank för Svenkt Tenn!

1957 formgav Josef Frank ett gäng vaser för Svenskt Tenn som en liten protest mot dåtidens många svanhalsade modevaser. Nu har Svenkt Tenn dammat av fem och låtit Skrufs Glasbruk i Småland blåsa liv i dem igen!  Vill du inte spendera mellan 900–1800 kr på vaser så kan du i alla fall lära dig av Estrid Ericsons råd från 1940: 
"Vaser kan man aldrig få för många, ty vasen måste vara vald till blommorna; de kommer annars inte till sin rätt. Man borde därför ha nästan lika många vaser som det finns arter av blommor".

Synd att det där rådet inte gäller ljusstakar - för det har jag typ lika många som det finns arter av blommor! ;) Nåja, här är de rykande "nya" vaserna av Josef Frank för Svenkt Tenn:

Vas Josef Frank Nr 7, Svenskt Tenn | www.var-dags-rum.se
Vas Josef Frank Nr 7

Vas Josef Frank Nr 5, Svenskt Tenn | www.var-dags-rum.se

Vas Josef Frank Nr 5
Vas Josef Frank Nr 13, Svenskt Tenn | www.var-dags-rum.se
Vas Josef Frank Nr 13


Vas Josef Frank Nr 2, Svenskt Tenn | www.var-dags-rum.se

Vas Josef Frank Nr 2

Vas Josef Frank Nr 8, Svenskt Tenn | www.var-dags-rum.se
Vas Josef Frank Nr 8

En vas för varje bukett och kvist. Har du olika former på vaserna där hemma eller är de bara höga och smala? Är det det sistnämnda som gäller så kanske du ska byta ut några mot andra former - för att ha en passande vas redo när du kommer hem med en fin bukett :)  En bukett i "fel" vas förtar lite av buketteffekten...


1 kommentar :