9 oktober 2016

Rosa oktober med svarta inredningsdetaljer!

Svart oktober | Det börjar bli en tradition att det svarta tillsammans med en liten klick orange får en mer framträdande roll hemma hos mig under oktober månad.
Mina svarta nydiskade Alvar Aalto-vaser, tillsammans med krispigt gröna och lysande orangea Höstglöden, ger en optisk energikick i det annars vita och gröna vardagsrummet.

Svarta Alvar Aaltovaser och ljuslyktan Kastehelmi från Iittala. Svarta krukan och Höstglöden från Plantagen. De vita ljusstakarna och vaserna i bakgrunden kommer från Kähler.
Svart och vitt. Märks det att Iittala och Kähler (ljusstakarna och vaserna i bakgrunden) är favoriter här hemma!? ;-)
Jag testar i år att vinterbona den gamla fönsterbänken av marmor med en vit matta från Himla. Marmorn blir iskall när det varit minusgrader ute ett tag och utstrålar kylan in i rummet... ...kanske kan detta dämpa det lite?

Jag vill se så mycket ljus som möjligt och har därför stearinvärmeljus med glasklara koppar. Aluminium-värmeljuskopparna blir "för brutala" för min smak i Kastehelmi-ljuslyktorna.

Höstglöden har högsäsong nu och stora exemplar finns att få till bra pris. Ett litet tips är att inte låta sig förföras i butiken och köpa de exemplar med flest blommor. Köp istället en som har en del utslagna blommor men massor med knoppar - så att du får njuta av blommandet längre tid. 

Foto: Erik Mäki

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar