17 november 2016

Stig Lindbergs motiv på årets julkula från Unicef!


Välgörenhet | De senaste åren har olika kända formgivare bidragit med motiv till Unicefs handmålade julkulor i glas. I år är det självaste 100-årsjubilerande Stig Lindberg som står för motivet!


Stig Lindbergs motiv med Knips och Knops på Unicefs julkula 2016 | www.var-dags-rum.se

Utöver de mest kända porslinsserierna Berså och Spisa Ribb illustrerade Stig Lindberg barnböcker också. Hans motiv på Unicefs julkula 2016 med Knips och Knops kommer från barnboken Musikbussen från 1948.

Undersidan av Unicefs julkula 2016 med Stig Lindberg-motiv | www.var-dags-rum.se
Perfekt present till ett Stig Lindberg-fan!? 

Julkulan i glas levereras i en stadig blå ask som invändigt är klädd med skyddande skumgummi. Tänker du ge bort julkulan som present räcker det med att knyta ett band runt asken så är presenten klar! :-)
UNICEFs julkula 2016 med motiv av Stig Lindberg | www.var-dags-rum.se
Den handmålade julkulan av glas har en diameter på 7 centimeter och kan endast köpas via unicefbutiken.se. Som vanligt så är det begränsad upplaga som gäller när det gäller Unicefs julkula.

I unicefbutiken.se finns också andra produkter att köpa för ett gott syfte - då all försäljning på sidan sker till förmån för Unicefs arbete för barns rättigheter. Bra va!? :-)Foto: Erik Mäki, utom sista bilden: Unicef.se

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar