10 november 2016

Årets adventsljusstakar!

Advent | Första advent närmar sig med stormsteg och det är snart dags plocka fram och damma av adventsljusstaken där hemma!
För dig som är sugen på en ny så finns det som vanligt nyheter på adventsljusstakefronten varje år, så även i år! Jag har kikat runt lite bland nyheterna i olika prisklasser. Och ja, det finns en hel del fint i år, så varning för starka habegär: 

Fyrarmad LUMI-ljusstake från Holmegaard. Svart matt yta med glasmanschetter målade i en lätt genomskinling grå nyans (följer med).
Glansmanschetterna går att byta ut och du kan köpa dem i åtta olika färger och finns i en flat och en skålformad modell

Ferm Livings Circle ljusstake i Mässing som kan placeras direkt på bordet som det är, dekoreras eller hängas i taket.
Finns i storlekarna S (25 cm i diameter) och 38 cm i diameter

Ljusstaken Lucia av Jimmy Schönning, Jimsch | www.var-dags-rum.se
Fler ljus än fyra visserligen men denna juliga bordsljusstakenyhet med luciakronan som tydlig förebild får vara med i detta inlägg ändå. Du kan ju tända även ett ljus på julafton och juldagen! ;-)
Ljusstaken Lucia är designad av Jimmy Schönning, JIMSCH. Svarta ljus verkar trendigt i vinter!

Adventsljusstaken Advent av Jimmy Schönning, Jimsch | www.var-dags-rum.se
Den "inramade" adventsljusstaken Advent designad av Jimmy Schönning, Jimsch.

Har du denna eller någon liknande så kan du köpa en tuschpenna med vit "kritfärg" och skriva något juligt eller rita snöflingor på glaset - för att jula till det lite mer. Pennor med vitt pigment som går att skriva på glas med finns bland annat hos Granit


Adventsljusstake Lucia i mässing från Hilke Collection | www.var-dags-rum.se
Hilke Collections adventsljusstake Lucia i mässing. En kvadratisk luciakrona i två kilo massiv mässing för cirka 1700 kr. För det priset är det tur att ljusstaken inte ser så julig ut och därmed kan användas året om.

Adventsljusstaken Alto i mässing, från Hilke Collection | www.var-dags-rum.se
Alto i mässing är en annan adventsljusstake, också i den högre prisklassen,från Hilke Collection.
Ljusstaken är 40 cm bred och 32 cm hög utan ljus och återförsäljare hittar du via Hilke Collections webbsida.


Silverfärgade ljushållare i form av siffrorna, 1, 2, 3 och 4 finns hos Plantagen. Ljushållarna kostar 249 kr och kan ju också användas vid födelsedagar där siffrorna 1-4 ingår i åldern.

Hos Plantagen hittar du också nu ljuskransen Sissel i guldfärgad metall. Ljuskransen har en diameter på 23 cm och kostar 149 kr.

Adventsljusstaken Sander från Lagerhaus | www.var-dags-rum.se
Adventsljusstaken Orbit från Lagerhaus kan du dekorera med mossa, renlav, granris, nötter eller vad du tycker är fint till jul. Ljusstaken i järn har en diameter på 26 cm och kostar 99 kr.


Ljusstake i guldfärgad metall, H&M Home | www.var-dags-rum.se
En 14 cm hög fyrarmad ljusstake i guldfärgad metall som finns hos H&M Home för 199 kr. I butikerna finns lite olika varianter och färger av den här typen till olika priser... 

Adventsljusstaken Sander från Mio i guldfinish | www.var-dags-rum.se
Mios adventsljusstakenyhet Sander av rostfritt stål finns i guld- och silverfinish. Ljusstaken har en diameter på 29 cm och kostar 299 kr.

Stelton Tangle advent julen 2016 | www.var-dags-rum.se
En annan rund böljande avdentsljusstakenyhet är Steltons Tangle adventsljusstake. Ljusstaken, av 300 gram borstad mässing, har en diameter på 26,5 cm.

Rosendahl, Adventsljusstake Karen Blixen | www.dags-rum.se
Ja, runda luciakroneflörtande adventsljusstakar verkar vara det som gäller i år. Även Rosendahl släpper en  sådan adventsljusstake. Ljusstaken ingår i deras Karen Blixen-serie och finns i silver och enförgylld variant. Den har en diameter på 24 cm och kostar ca 599-799 kr.

Adventsljusstaken Nattlight i mässing av holländske formgivaren Richard Hutten för Skultuna | www.var-dags-rum.se
Den 25:e november släpper Skultuna sin nya adventsljusstake Nattlight i mässing, designad av den holländske formgivaren Richard Hutten. Inspirationen till Nattlight kommer från den ikoniska ljusstaken Nattlight. Adventsljusstaken finns att beställa hos Skultuna.com i slutet på november.


Stumpastaken adventsljusstake av Jonas Torstensson för Born in Sweden | www.var-dags-rum.se

Klassikern Stumpastaken och Stumpastaken small har nu fått ett mindre syskon i form av en adventsljustake. Precis som de större syskonen är denna variant också formgiven av Jonas Torstensson för Born in Sweden. Du hittar denna och de övriga Stumpastakarna i Designtorgets butiker och webbutiken.
Adventsljusstaken är tillverkad av återvunnen aluminium och fungerar lika bra för hela ljus, ljusstumpar som värmeljus. Till staken kan du köpa till en bas av betong som även fungerar som ljusförvaring.


Kika in i din favoritinredningsbutik så hittar du med stor säkerhet en eller flera adventsljusstakenyheter också! :-)


Foto: Respektive företag som anges i bildtexterna.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar