22 september 2011

Tjuvkika på (min) jul 2011, del 3

I år verkar trenden för julen bli mer traditionell än på flera år med rött, vitt och grönt och material av keramik, trä, linnestruktur, tenn och gjutjärn...

Min jul i år blir röd, vit och grå - förutom mycket grönt då (min favoritfärg) - om det blir som jag funderar i nuläget!

Blomsterfrämjandet
Till jul kommer naturen flytta in mer än vanligt hos våra blomsterhandlare. Det kommer digna av krukor och dekorationer gjorda i bark och pinnar från bland annat björk.

Blomsterfrämjandet
Jag kommer definitivt att ha några krukor av björknäver till jul! De kommer passa perfekt ihop med renfällarna som jag köpte i finska Lappland i somras (för julen... ;) 

Blomsterlandet

Blomsterlandet har tagit fram en stilren julbock i betong  och matchande krukor. Bocken kommer finnas som 19 cm & 47 cm hög och krukan 11 cm & 15 cm. Dessa kommer jag köpa direkt när de börjar säljas - passar perfekt till det röda och vita jag har till jul!

Tips!
 Det blir jättesnyggt att ställa ut den stora bocken och krukan
(med tallris i) utanför entrédörren som en välkomnande julhälsning.
Eller så har man en stor bock snett bakom fyra små krukor på
ett stort bord eller fönsterbräda. I de fyra krukorna har man sedan
blockljus och lite tallris - så de bildar en snygg och stilren adventsljusstake! :)

Blomsterlandet
Till granen har Blomsterlandet bland annat tagit fram traditionella
kulor i röda och beige färger - men även cupcakes av glas.

Min gran är redan överfull - men jag kommer inte kunna låta bli att köpa skidorna. De passar perfekt till min "lite" överdådiga gran i "gammaldags" stil! :)

Åhléns / Peas and Understanding
Gillar du roliga kulor så är Åhléns en riktig guldgruva.
Jag har de senaste åren i november funderat på om jag inte ska ha två granar hemma!
Först min vanliga "gammeldags" dekorerade gran och en riktig disneygran med massor av kulor som de här som kommer säljas på Åhléns och sen kulörta lampor...  men får nog fundera ett år till...

Designtorget
Adventsstjärnan Star, designad av Malin Lundmark för Designtorget är något jag allvarligt ska fundera på att köpa när den börjar säljas.
Stjärnan är tillverkad i vitlackad metall och är 50 cm i diameter. Enligt Designtorget ger Star ett fint ljus och skapar vackra skuggformationer på tak och vägg - då ljuset kommer ut från flera håll.
Vill ha! Vill ha! Vill att denna stilrena stjärna lyser upp i decembermörkret hos mig! :)
Åhléns / Peas and Understanding

Ljusstaken High i svart smide med julgransljus är ett stilrent alternativ till den som inte vill eller kan ha en gran hemma! De vita lantliga hjärtana med rutiga band passar in i vilket lantligt hem som helst ;)

De röda plåtburkarna Stamp kan fyllas med mycket gott under julmånaden!
Tips! Varför inte göra 24-decemberburken till en julkalender med en liten present i varje morgon 1-24 december! Då slipper man slå in 24 små paket *tidsbesparing* :)

Åhléns / Peas and Understanding

Snyggt med svart till allt vitt och rött i jul! Elljusstaken Gabriel i svart smide känns väldigt fräsch samtidigt som den andas tradition. De svarta metall-lyktorna Daisy kommer glimma vackert om vinterkvällarna när ljusens lågor dansar fram genom de små hålen. Vill ha! - men vart ska jag ha dem?

Åhléns / Peas and Understanding
Jag brukar byta kuddar i soffan till första advent och dessa julnyheter på Åhlens passar ju perfekt till min gråmelerade soffa! Har någon kudde (från Village) från tidigare år - får nog komplettera med dessa om jag inte hittar några julsnyggare! :)
Village
Kommande favorit från Village är lyktan Nummer i vit keramik. Lyktorna är numrerade med 1 till 4 och fungerar som värmeljus-adventsstake.

En annan som jag gillar är den frostade glaslyktan Granar med insida av silver. När man tänder värmeljuset så framträder den snöbeklädda granskogen. Jag funderar på att köpa 5-6 stycken Granar  så jag får en hel skog på mitt mjölkvita (is? ;) glasbord.

Ljuslyktan/Vasen Vinter i klart glas med vita snöflingor kan man fylla med grön mossa och låta en Amaryllis växa upp i ....eller några hyacinter...Village
En kommande julnyhet hos Village är Julträdet - som kommer kommer finnas som svart och vit ljusstake i metall, röda kuddfodral och löpare med vit brodyr och vit handduk med röd brodyr.
Ett Julträdet kuddfodral kommer jag garanterat komplettera "julkuddarna" i soffan med i år.

ICA
En ljusstake i liknande stil som Villages julträd är el-ljusstaken Edit, designad av Charlotte Falck för ICA Maxi. En modern variant av den traditionella adventsstaken - som kommer finnas i vitt och svart.

Kanske blir denna stake en sån som får stå kvar i fönstret året runt? ...precis som El-Tupp ljusstaken som först lanserades som adventsstake.


Alvas Hus
Dessa adventslyktor med tyg är en mysigt modern variant på adventsstaken. Fina på en bricka tillsammans med grankottar - som på bilden - eller hängande i fönstret...
Du kan beställa dem hos Alvas hus - som redan nu smått har börjat plocka fram julsakerna till försäljning.
Glöm inte att hämta kottar i skogen innan snön kommer! ;)

H&M Home
Julen från H&M Home kommer att gå i julvit, svart, guld, lila och rött.
Materialen kommer att vara linne, fuskpäls, paljetter och metallic.
Min favorit - som jag kommer att köpa till "jul-soffan" -
är kudden som ser ut att komma från jultomtens verkstad för länge sedan...Inga kommentarer :

Skicka en kommentar