12 januari 2014

Ikea sommaren 2014 - här är den!

Om några månader är det dags för oss att förverkliga våra sommardrömmar för balkonger, uteplatser och trädgårdar enligt Ikea. Det är dags att sluta drömma och börja planera för det.  I år fokuserar Ikeas nyheter för utelivet på modern stil, barnvänlighet och balkonghjältar.
Nu när vintern till slut verkar ha kommit till hela Sverige är det lite skönt att drömma sig bort en liten stund bland alla somriga bilder - som nästan lovar en lång, varm och härlig sommar utomhus...

Kungsholmen modulsoffa med låga sittplatser av svartbrun tålig och underhållsfri plastrotting kompletteras med Kungsö kuddar med vattentäta färgäkta maskintvättbara överdrag. 
I hängstolen Svinga kan man sakta gunga sig till sömns i den varma sommarbrisen... ...om nu Ikea kan utlova en lång o varm sommar förstås! ;)

Sommarens moderna serie från Ikea, Vindalsö, består av ett ovalt bord, stolar med armstöd och en serveringsvagn. Vit pulverlackad rostfri aluminium och behandlad massiv eukalyptusträ gör möblerna robusta samtidigt som de är och underhållsfria enligt Ikea.

Kolgrill Klasen, Serveringsvagn Vindalsö och eldkorgen Brokö från IKEA
Klasen kolgrill med sidovagn, Vindalsö serveringsvagn, Brokö eldkorg och detalj av stolen Vindalsö.

Vitmålade utemöbler i trä är helt rätt i trädgården i sommar enligt trendexperten Jan Rundgren. Där får Ikea in en fullträff med Ängsö-serien i vitmålad massiv furu.
I serien Ängsö finns förutom de stapelbara stolarna, ett runt bord, ett rektangulärt bord, en bänk och en bänk som även fungerar som förvaring. Gillar du inte vitt så kommer det även finnas en svartbrun variant av Ängsö-serien.
Man kan komplettera stolarna med Tåsinge stolsdynor av polyester. Tåsinge har två olika mönstrade sidor - så det är bara att vända när man vill ha lite variation.

Falster bord och bänkar ser ut som massivt trä men är gjorda av underhållsfri plast. Jag kände på dem förra sommaren och jag håller med om att det ser ut och känns som grånat trä.
Pallen Roxo, i ljust grönt eller vitt, är också underhållsfria och stapelbara för att inte ta så stor plats när de inte behövs. 
Skåpet Josef, med justerbara hyllor är stapelbara så att du kan bygga på höjden och därmed spara golvutrymme i ditt uterum.
Slätvävda mattan Lisel, som finns i flera färger, är vattentät och står därmed emot sommaren eventuella regn...
Plastmuggar Solfint kommer i blandade färger och Vaken glas finns i rött, blått och grönt. Kannan med lock finns redan på Ikea sedan tidigare men kommer i nya färger.

Utebelysningsserien Solvinden kommer tillbaka i olika storlekar och utföranden - men i uppdaterad version. Fullt laddade ska Solvinden version 2014 lysa i 12 timmar enligt informationen från Ikea.


Ikea har i år tänkt en extra gång på dem som har små balkonger eller uterum och tagit fram "balkonghjältar" - som Ikea kallar det.
Nytt för i år är hyllan Askholmen som passar som handen i handsken i de annars outnyttjade hörnen.
Nytt är även balkongbordet Askholmen, Flisö parasoll och Bramsön parasollfot som är "halverade" för att ta upp så lite plats som möjligt av din dyrbara golvyta.
Äpplarö-serien med förvaringsbänk, väggpanel och hylla återkommer från förra sommaren.

I år är platsbrist ingen ursäkt för att inte ha en egen blomstertäppa eller kryddgård på balkongen. Platsbesparande Socker med ställning har plats för sex örter eller blommor.
Krukan Socker kommer i  olika utföranden, storlekar och färger. Socker på bilden högst upp till vänster har hållare för att lätt kunna hängas upp.
Dyning ger insynsskydd samtidigt som det skyddar mot sommarens heta solstrålar och vinden.


Grått trä är också trendigt i sommar enligt trendexperten Jan Rundgren och det har Ikea också prickat in i och med det plastbelagda tyget Lisel. Det ser ut som ett grånat plank och oavsett vad du syr upp det till så är det avtorkbart med en trasa. Lisel kommer i "vanlig" tygvariant också.

Det var en del av Ikeas kommande sortiment för utelivet i sommar. Det finns en hel del mer.  Om du är intresserad av det så håll på ikea.se framöver. 


Foto: IKEA

1 kommentar :

  1. Snygga bilder. Jag borde verkligen fixa upp min uteplats i år. Kanske en trip ut till IKEA i Red Hook i vår.

    SvaraRadera