29 maj 2014

Sommarens snyggaste skålar till köket!

Visst är den snygg!?! Margrethe-skålen lanseras i vitt porslin i mitten av juli!
Margrethe-skålen designades 1954 av Jacob Jensen, som då arbetade för svenskdanska designfirman Bernadotte & Bjørn Industridesign A/S, på uppdrag av danska plastfirman Rosti. Det lilla designuppdraget blev en storsäljare redan då och har med tiden blivit en designklassiker i köket.

Originalet har genom tiderna följt modet och skiftat i ett brett spektrum av färger - men designen och materialet har alltid varit densamma under dess 60-åriga historia. I år, under 60-års jubiléet så lanseras nu Margrethe-skålen i vitt porslin!

Visst, den finns i vit melamin sedan tidigare, men skålen gör sig mycket elegantare i porslin! Så snygga, eller hur!?! :) Jag har fått akut habegär och kommer att inhandla dem så fort de kommer i butik. De kommer pryda sin plats, när de inte används, i den öppna hyllan i köket hos mig!  :)

Margrethe-skålarna i vitt porslin finns i butik från mitten av juli i storlekarna
200 ml (39 kr), 500 ml (69 kr), 1500 ml (129 kr) och 2500 ml (199 kr). Porslinsvarianten tål både ugn och micro och de två största skålarna har en praktiskt måttenhet på insidan. 

Den minsta skålen fungerar ju också som en serveringsskål för efterrätt.

Snygga och praktiska att servera ur.

Jovisst skålarna är också fina dekorera med -  att ha växter i och som ljushållare på köksbänken!

Margrethe-skålen finns att köpa hos Rosti-Mepal i många olika färger och storlekar.
Porslinsvarianten finns att köpa från mitten av juli. Jag kommer att hänga på "det digala låset" och beställa på en gång det är möjligt!

Foto: Rosti-Mepal.
Bilden med de fyra tomma skålarna är ett collage komponerad av Var-dags-rum.
2 kommentarer :