24 juli 2015

God jul-i - med en liten tjuvtitt på julen 2015!

Stjärnan Lysekil från StarTrading, julen 2015 | www.var-dags-rum.se
StarTrading
Det är knappt fem månader kvar tills Tomten är på väg till alla snälla, små som stora, barn. Traditionsenligt så tjuvkikar jag lite i kristallkulan nu i juli och visar lite av det som jag "går igång på" av det som till jul komma ska! 

När mörkret är som djupast så behöver vi ljus i massor och vad är då inte mer stämingsfullt än juleljus i massor!? :)

Stjärnan Lysekil från StarTrading, julen 2015 | www.var-dags-rum.se
StarTrading
Åh, så underbar! Jag vill ha! Bordsstjärnan Lysekil från StarTrading är nog min största favorit inför julen 2015. Lysekil kommer att finnas i svart, vitt och i mellanmörkt trä. Om du frågar mig så får denna underbara stjärna fortsätta försköna tillvaron även efter jul, året runt!

Lysekil kommer utan lampa – så den får man köpa själv. Där har StarTrading en lösning som jag gillar skarpt! En traditionell koltråds-globlampa med mysigt varmt sken – eller rättare sagt – en energisnål LED-lampa som ser ut som en traditionell koltråds-globlampa! 

Kolla in här på bloggen i november, det kan hända att jag tävlar ut en stjärna (i valfri färg) med en LED-globlampa!  ;)

Adventljusstaken Snowfall från StarTrading, julen 2015 | www.var-dags-rum.se
StarTrading
Ljusstaken Snowfall, designad av Charlotte Falck, blev nominerad till ett designpris vid internationella julmässan Christmasworld i Frankfurt i början på året! En adventsljusstake i fräsch modern tappning som hyllar snön. Inte nog med det – led-lampor ingår, så snöflingorna lyser upp energisnålt! :)

Adventljusstaken Elias från StarTrading, julen 2015 | www.var-dags-rum.se
StarTrading
Visst är den stilig - adventsljusstaken Elias!? En modern och elegant adventsljusstake som är lite mer åt det traditionella hållet. Adventsljusstaken Elias kommer i vitt och rött med mässingsdetaljer. Den röda färgen är en lite sobrare och elegantare röd än bjärt julröd. Elias i svart kommer med koppardetaljer.

Mäster från Markslöjd, julen 2015 | www.var-dags-rum.se
En adventsljusstake från en jul i framtiden om du frågar mig! Silvriga Mäster med bubblor från Markslöjd kan få stå framme året runt! Mäster kommer även att finnas i en smalare trebubblig variant också.

Amund från Markslöjd, julen 2015 | www.var-dags-rum.se
Markslöjd
Amund är en batteridriven adventsljusstake med led-ljus, med timer, från Markslöjd. Drivs av 3 AAA-batterier och sköter sig alltså helt själv! 

Markslöjd, julen 2015 | www.var-dags-rum.se
3 x Markslöjd
Gillar du trädgårdstomtar så blir du nog eld och lågor av tomten Rolf från Markslöjd. Tomten är fylld av ledbelysning och lyser upp i vintermörkret medans han troget står och vakar över ditt hem. 

Den svarta adventsljusttaken Kruse med fem ljus har inte bara ett rustikt lantligt namn, utan ser så ut också. Dock har denna variant från Marskslöjd batteridrivna ledljus som du tänder och släcker via den medföljande fjärrkontrollen. Den svarta plattan fungerar som en krittavla där du kan rita/skriva små meddelanden. Kul! 

Den svarta smäckra adventsljusstaken Brosa med sina kopparfärgade detaljer ser ut att ha varit en sväng till 1950-talet och klivit tillbaka till 2000-talet igen. Modern retro!

Markslöjd, julen 2015 | www.var-dags-rum.se
2 x Markslöjd
Stilrena och lite råa adventsljustaken Mosjö från Markslöjd batteridrivna ledljus tänds/släcks via den medföljande fjärrkontrollen. Bordsstjärnan Sigismund, också från Markslöjd,  i glas och metall kommer att finnas storlekarna 38 och 48 cm.


Jag måste nog sälja av några av mina adventsljusstakar. Jag äger nämligen redan många fler än jag behöver - och ett par har jag lånat ut i långtidslån... Är nog lite adventsljusstakeberoende... hmm..

Hittade du någon som du gillade extra mycket?

/Erik


Foto: Se respektive bild, bildcollage Erik Mäki.Inga kommentarer :

Skicka en kommentar