Text

Inredningsbloggen Var dags rum - inspiration, tips, diy, idéer och inredningsnyheter för dina var dags rum!
18 januari 2016

Trendigt 2016 - kaktusen som inredningsdetalj!

Bloomingville SS16
Kaktusen upphöjdes till skyarna som trendväxten nummer ett 2014 efter att levt i skymundan ett tag. Kaktusar fortsätter att vara med i inredningssammanhang i och med Santa Fé-trenden (en av fem trender som är heta under 2016 enligt Trendstefan )... ...men kanske mer som inredningsdetalj än som riktiga levande kaktusar. Allt tyder på det när man ser vad som finns ute på marknaden just nu och vad som kommer ut under våren.

På 1970- och 1980-talet var det high-chaparall-kaktusar som var i ropet och kaktusar ska ha varit trendigt under funkisen på 1930-talet. Nu är det det här som gäller i kaktusväg (varning för kaktus-overload!):

Tuffa kaktusvaser från Serax | www.var-dags-rum.seTuffa kaktusvaser från Serax som bland annat är en nyhet hos Cervera

Hos Royaldesign.se finns en kaktusvas från Daum som är väldigt vacker - men lika så "väldig" är priset... Det är bara å välja - rusta det lilla köket eller köpa den här vasen!? 


Guldkaktusar från Madam Stoltz...

...finns även i vitt för dej som inte gillar guld o glitter.

Eller varför inte blanda guldiga och vita dekorationskaktusar. Dessa kommer också från Madam Stoltz inredningskollektion.

En förgylld kaktus kanske skulle passa på väggen där hemma? Kaktusprints i två storlekar hos Desenio.se.

A Collection från Hagedornhagen - kaktusarna A ONE och A TWO - konsttryck på akvarellpapper som var och en endast finns i en upplaga om 150 signerade och numrerade exemplar... 

Kaktusljusstaken i guldfärgad metall är en vårnyhet hos HM home...

...likaså kaktusduschdraperiet och den konstgjorda kaktusen. Den sistnämnda är ju en perfekt present till vännen som inte ens klarar av att hålla liv i kaktusar...!? ;)
Kaktuskudden i linnemix med tryckta och broderade detaljer i HM Homes Baby Exklusiv-serie som endast finns att handla i deras onlinebutik.

6-pack kaktusljus från Decoris hos Cervera. En fundering är ifall de är snyggare än brinner bra...? Det brukar ju vara så rätt ofta med figurljus...


Är du ute efter elektriskt ljus istället för levande ljus så finns en kaktus i form av en bordslampa hos Ellos. 38 cm höga Cactus är gjord i genomlyslig lysterkeramik.

Bloomingville har dekorativa vita kaktusar i sitt sortiment...

För dig som vill ha lite mörkare kaktusar så har Bloomingville gråa också!

Vecka fem plockar Åhléns fram gardinlängder med kaktusmotiv...

....och även vita porslinskaktusar.

För dig som inte kan få nog av kaktusar släpper Åhléns även kökshanddukar och grytlappar och grytvantar med kaktusmotiv.
Som komplement till Åhléns kökstextilier med kaktusmotiv så släpper Indiska ett kaktuskastrullunderlägg nu till våren!


Kaktuser och kuddar är ju egentligen inte en "naturlig" kombination... ...men på Zazzle.se hittar du kaktuskuddar i flera olika motiv och former. Kan ju vara kul att kunna köra kaktus-all-in i soffan!? :)

Hos CPHdeluxe kan du köpa denna mjuka o goa (!?) kudde från Cozy Living Copenhagen.

Som avslutning på detta kaktusfrosseri och denna kaktuskuddkavalkad vill jag tipsa om dessa kaktusfotokuddar från vividFoto/Textil. Lite blommor bland alla taggar "mjukar" upp det hela något! ;)

Gillar du inredningsanansen och inte riktigt vill släppa taget om den än? Lugn, ananasen är inte ute i kylan. Det kommer lite nya varianter av ananasen under våren 2016. Som här hos Cervera till exempel; där ananasnyheter syns tillsammans med kaktusnyheter...

...och här bland Bloomingvilles vårnyheter 2016.

En ananas eller en kaktus - vad säger du? ;)


Foto: Respektive företag. Collage: Erik Mäki


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar