12 juni 2016

Ett "vasst" arrangemang! ;-)

Sommaren har fullkomligt exploderat ute och Instagram svämmar över av prunkande sommarblommor som plockats in från överdådiga trädgårdar. Själv bor jag i stan utan varken trädgård eller balkong så jag försöker få in grönska på andra sätt.

Det är underbart med färggranna buketter... ...men det är något särskilt med helgrönt också! Häromdagen var jag och fikade vid havet och tog med mig lite vass och igår kompletterade jag med lite mer vass - från ett dike - på cykelavstånd. Inte ett öre kostade det heller! :-)

Vass | Erik Mäki @ www.var-dags-rum.se
Det blev lite terapi för mig att ha "vassa" vass, då jag egentligen föredrar växter med rundade blad här hemma. Jag tycker att rundade blad ger ett lugnare intryck; men det var inte så farligt som jag trodde med "vassa" vass... Visst, de spretar och skär i luften med sina lansliknande spetsar, men är rätt lugna ändå... ;-)
Stenar från en vik vid Nordkap, Norge | Erik Mäki @ www.var-dags-rum.se
Stenarna kommer från en roadtrip som jag gjorde till Nordkap i Norge förra sommaren. Jag stannade till för rast vid en vik, efter att ha kört den nästan 7 km långa Nordkaptunneln under havet, och kunde inte låta bli att smeka de släta stenarna... ...och några stycken fick följa med hem.

Drivved från Aruba | Erik Mäki @ www.var-dags-rum.se
Drivvedsbitarna fick följa med i resväskan hem från Aruba-resan för några år sedan.

Vass-arrangemang med stenar från Norkap | Erik Mäki @ www.var-dags-rum.se
Man behöver inte ha så mycket för att det ska bli effektfullt...

Vass-arrangemang med stenar från Nordkap, Norge, och drivved från Aruba | Erik Mäki @ www.var-dags-rum.se
Men visst blir det extra maffigt när lägger till lite mer vass! :-)


Foto: Erik Mäki


8 kommentarer :

 1. Jag fullkomligt älskar din blogg! Jag kom in på din insta för ett tag sedan och började följa bloggen efter det. Tittar in varje dag för min dagliga inspo! Tusen tack! //Lina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack för de fina orden Lina! :-)

   Radera
 2. Ooooh! Det ska jag göra! Fick en Klong äng i medium av familjen nu på examen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis till både examen och Klongen! :-)

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Men jädrans vad snyggt! Tänk att nåt så enkelt kan bli så snyggt. Jag snor kanske den här idén :) Har dock ingen Klong-vas men tänker att det kan vara snyggt men en lite större vas med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir nog lika snyggt och mycket enklare att byta ut när det vissnar till! :-)

   Radera
 5. Om jag inte har några planer på att åka till Nordkap, vart kan jag hitta så fina runda stenar då? Skulle passa perfekt och bli väldigt likt ditt till mina kanariepalmer på altanen.

  SvaraRadera