18 oktober 2014

IKEA julen 2014 - mina favoriter!

Nu börjar julen! Det är mitten på oktober och det betyder att Ikea (och flera andra...) plockar fram julens pynt/inredning för försäljning. Som vanligt satsar Ikea på både traditionellt som ultramodernt pynt och lite där emellan - alla ska ju hitta nåt! Här är mina favoriter ur Ikeas julsortiment 2014:
Golvljusstaken Stråla är 63 cm hög och lyser varmvitt men väldigt energisnålt i vintermörkret. Jag tycker den vita är snyggast - men vill du vara trendigast så är det den i massiv furu som gäller.

Men visst måste Stråla golvljusstaken vara en storebror till (inspirerad av) elljustaken Joy från Design House Stockholm?  Det går ju inte att missa "släktskapet":

Elljusstaken Joy från Design House Stockholm, designad av Josefin Hagberg.

Det ska vara hus med ljus till jul. Stadssiluetten i vit papp är 60 cm lång och 18 cm hög. Staden förbrukar endast 0,54 watt i timmen - så den kan lysa upp i decembermörkret dygnet runt utan att du behöver ha dåligt samvete. Det finns en by-variant också ifall du föredrar lite mer lantlig stil på det hela.

Lyktan Stråla lyser med hjälp av en varmvit ledlampa. Tack vare att den är batteridriven så kan man duka sladdlöst med den eller hänga upp den precis där man vill ha den! Finns i vitt, rött och metall.

Skippa de röda tofsarna som följer med och häng den vertikalt i fönstret istället. Då blir Stråla taklampa en vacker energisnål vintervit lysande fönsterkrans!

Ugglorna är inte riktigt mina favoriter men jag tycker dessa julgranskulor är fyndiga! Är det nu inredningsugglorna säger tack och hej genom att kika fram mellan granens grenar under julen och sen dansas ut ur våra hem vid tjugonde knut? Stickade pläden och kudden Vinter 2014 i soffan fixar myset. Det här skulle passa perfekt med mina gråvita renfällar och öppna spis - fjällstugefeeling någon? 

Det var mina favoriter ur Ikeas julsortiment 2014. MEN jag har lite inredningsshoppingstopp och jag behöver definitivt inte mer julinredning (har mycket och mer därtill) så i år handlar jag inget juligt från IKEA! Det blir första gången på många år...

Är du sugen på att se mer ur Ikeas julsortiment så spana in Vintermys för juldekorationerna, Stråla för julens ljuspunkter, Vinterkul för julbaket och Vinter 2014 för julens textiler.

/Erik

Foton: IKEA, förutom Joy, Design House Stockholm


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar