14 oktober 2014

Det är slut på rävens smygande in i våra hem - nu kommer de i massor!

Foto: Erik Mäki
Ugglorna störtdök över oss och ananaserna välde in i mängder i våra hem. Räven däremot har listigt smugit sig in lite här och där under en tid - tills nu! Plötsligt finns de överallt och åtminstone tre stora aktörer i Sverige har kommit på att i år ska de hänga i våra granar också!

Själv såg jag inte rävarna förrän jag stötte på rävfigurinen på Hemtex (bilden här ovanför). Den fick flytta hem till mig direkt från butikshyllan. Till min shopping- och julglädje ser jag nu att Hemtex tagit fram samma räv - fast i mindre format - att hänga i julgranen. Det blir nog min stora "måste-ha-julgranspynt" i år. Sen är jag lite sugen på den-sovande-räven-skålen från Åhléns. Jag ska klämma lite på den när den kommer ut i varuhusen.

Har någon räv flyttat hem till dig än eller är någon på väg? Varsågod - här är ett urval av alla rävar jag hittat som är till försäljning:

Rävar, rävar och åter rävar hos Åhléns i skålar, på muggar, som krokar och som pynt till julgranen.


Hemtex är inte sämre än Åhléns. De började hösten med en fin rävfigurin som jag inte kunde motstå att köpa med mig hem. Nu fortsätter de med rävfigurinen som julgranspynt (jag ska ha!) och rävar på gästhanddukar, tvålpumpar, glöggmuggar och ljusstakar...


Den lilla Fauna rävkudden från Areaware och affischen Räv vector i vitt och svart från Kajakaja hos rum21.se.


En skönt söt sovande räv-kudde hos familyroom.se

Är du sugen på en unik rävposter till barnrummet? Då ska du klicka hem en från Isa Form. Du kan välja valfri färg på räven och namnet som du vill ha i pratbubblan.


I din ICA-butik eller på icahemma.se kan du köpa dig en värmande orangea/vit eller svart/vit rävpläd.


Åhléns har det, Hemtex har det - och likaså kommer IKEA att ha det. Rävar att hänga i granen alltså. IKEA har tagit fram en grafisk räv i akryl för en ultramodern jul. Inte alls något för min gran - men nog kommer den dingla i en hel del granar och julris världen över...

Är du lite händig så kan du göra en stor räv kudde och två små med hjälp av kitet från Paapii Design . Du kan klicka hem tyget och instruktioner från bland annat sov-gott.se.

I januari 2015 lanserar Iittala sin nya porslinsserie Tanssi (Dansen) med bland annat rävar som dansar omkring på porslinet.Kan du inte få nog av rävar och besöker Finland så kan du shoppa hem tyg och kuddar från finska Vallila Interior. De har tagit fram ett mönster baserat på Fazers äldsta godis Pihlaja (Rönnbär). Rönnbärsmarmeladgodiset kallas i folkmun för Kettukarkki (Rävgodis) - och det är ju inte så svårt att förstå varför... ;)

En annan variant av mönstret med räven  - Karkkipäivä (godisdagen) från Vallila hittar du hos designonline.se 

/Erik

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar