Text

Inredningsbloggen Var dags rum - inspiration, tips, diy, idéer och inredningsnyheter för dina var dags rum!
14 februari 2016

Best of Stockholm Furniture Fair! #2016sff

Stockholm Furniture & Light Fair | Världens största mässa för skandinavisk möbel- och ljusdesign med runt 700 utställande företag på 70 000 kvadratmeter gick av stapeln tidigare i veckan. I den "möbel- och ljusoceanen" spenderade jag i år en ynka kort dag och försökte insupa så mycket inspiration som jag bara mäktade med! 

Sjävklart är det helt omöjligt att titta på allt ur alla vinklar under denna korta tid - men visst hinner man fastna, beundra och älska och tråna!
Jag måste nu i februari vara väldigt svältfödd på naturen - för jag verkade dras till all "natur" som en nattfjäril dras mot ljus! Blicken drog längtande också till sådant som "andades svunna tiders hantverk"... 

Varsågod, se själv så förstår du kanske hur jag menar: 

Stolen Wick av Jesper Ståhl i samarbete med Karl Malmvall för Design House Stockholm | www.var-dags-rum.se
Stolen Wick inspirerad av spånkorgens flätning designad av Jesper Ståhl i samarbete med Karl Malmvall för Design House Stockholm. En stol som kan fås varianter - när det gäller träslag och underrede i trä, metall eller snurrstativ.

Susanna Ventos trendutställning Teatime & Playtime på Stockholm Furniture Fair 2016 | www.var-dags-rum.se
På mässan fanns tre trendutställningar på temat Nature is back for good. Jag fastnade för finske inredningsstylisten Susanna Ventos rum Teatime & Playtime. En gunga är kanske inte så tokigt alls - inomhus! Lekfullt! :-) 

Susanna Ventos trendutställning Teatime & Playtime på Stockholm Furniture Fair 2016 | www.var-dags-rum.se
Teatime...  (Susanna Ventos trendutställningsrum).

Susanna Ventos trendutställning Teatime & Playtime på Stockholm Furniture Fair 2016 | www.var-dags-rum.se
Tallrikar och fat, som hämtade ur från en svunnen tid... ropade de efter mig där jag befinner mig i den digitala tidsåldern...  (Susanna Ventos trendutställningsrum).

Susanna Ventos trendutställning Teatime & Playtime på Stockholm Furniture Fair 2016 | www.var-dags-rum.se
Träslevar skapad av händer för händer...  (Susanna Ventos trendutställningsrum).

Skålarna Castor av Daniel Svahn - naturen, bävrar och Daniel i ett unikt samarbete! | www.var-dags-rum.se
I mässans Greenhouse - där nya utvalda talanger kan visa sina prototyper fick jag till slut beundra Daniel Svahns Castor-skålar i verkligheten. Tidigare har jag bara sett dem på små bilder i mobilen. 

Skålarna Castor har Daniel skapat i samarbete med bävrar! Ja, du läste rätt! Bävrarna står för skålarnas yttre form och han bearbetar sedan träet med hammare och mejsel för att ta fram skålningen.

Skålarna Castor av Daniel Svahn - naturen, bävrar och Daniel i ett unikt samarbete! | www.var-dags-rum.se
Varje Castor-skål är alltså helt unik!

levande Grön - verk av Karina Süptitz | www.var-dags-rum.se
I Greenhouse i Handarbetets Vänners monter blev jag inredningskär i detta verk - levande Grön - av Karina Süptitz. Jag kallar den för mossmattan och det var inredningskärlek vid första ögonkastet! Fick sådan lust att gå barfota fram och tillbaka på den...  Jo, jag gillar mossa och skogen! 

Kandelabern av glas i kollektionen "Kan vi börja prata om mens nu tack?" av Frida Lundén, Linnéuniversitetet | www.var-dags-rum.se
I Greenhouse fångade också Linnéuniversitetseleven Frida Lundéns glaskollektion "Kan vi börja prata om mens nu, tack?" min uppmärksamhet. Särskilt kandelabern. Titta lite extra på den så ser du..! Det är inte så uppenbart om man inte vet - annars är det ju "bara" en rätt så grovhuggen trearmad kandelaber. Jag vill ha! :-)

Ljudabsorbenterna Airleaf av Stefan Borselius för Abstracta | www.var-dags-rum.se
I Abstractas monter hängde massor med löv och bildade en iögonfallande och läcker helhet. Löven Airleaf är ljudabsorbenter designade av formgivaren Stefan Borselius för Abstracta. De kan sättas upp i på väggar eller som här - hänga ned från tak...

Rumsavdelare Wind av Jin Kuramoto för Offecct | www.var-dags-rum.se
Rumsavdelarna Wind av Jin Kuramoto för Offecct i olika lekfulla former och storlekar mjukar upp och delar av större rum på ett skönt sätt.

Rumsavdelare Wind av Jin Kuramoto för Offecct | www.var-dags-rum.se
Högre varianter av rumsavdelaren Wind.

Stolabs monter, med logon av massor av riktiga rosor på Stockholm Furniture Fair 2016 | www.var-dags-rum.se
Stolabs logo bestående av levande rosor i massor fick många att lyfta upp mobilen och föreviga det hela. Utöver att titta på rosorna så var det skönt att smeka med handen på deras nyheter i massivt trä...

Stolabs monter, med logon av massor av riktiga rosor på Stockholm Furniture Fair 2016 | www.var-dags-rum.se
....massor av rosor alltså! :-)

Tarketts monter, helt av Tarkettgolv, på Stockholm Furniture Fair 2016 | www.var-dags-rum.se
Tarketts monter bestod av en lada helt byggd av Tarkett trägolv. Logotyperna på väggarna var spikade av 2965 dekorspikar! Ladan var tydligen en spektakulär hyllning till svensk trätradition och byggnadshistoria. När jag såg dettta blev jag bara ännu mer stärkt i min tanke att någon gång ska jag ha ett sovrum där golvet fortsätter upp på en vägg (den väggen där sänggaveln ska stå mot).

Tarketts monter, med deras golv presenterade som små hus, på Stockholm Furniture Fair 2016 | www.var-dags-rum.se
I Tarketts monter visades också deras golvsortiment på detta kreativa sätt. Jag fick ju lust att besöka en golvläggarfirma och tigga till mig spillbitar, så jag kan bygga mig en egen liten stad! Snyggt jobbat Tarkett!

Tom Dixons mattkollektion Industrial Landscape för EGE ramades in av "stål och rök". Mattkollektionen är den brittiske toppdesignerns tolkning av Londons industrilandskap. Röken fick mig att tänka på sena augustikvällar när älvorna dansar på ängarna och sjöarna...

Pots planteringskärl av Broberg & Ridderstråle för Nola | www.var-dags-rum.se
Jag blev så sugen på planteringskärlen Pots av Broberg & Ridderstråle för Nola, eller blev jag förförd av de läckra växterna i dem? Nåja, Pots finns i en tvåarmad och en trearmad variant i flera färger. Stilrena "pedistaler" som låter växterna visa upp sig.

Växtkärlet Låg Blom, av Mårten Cyrén för Byarums Bruk, fylld med blå minisaintpaulia och bollmossa , på Stockholm Furniture Fair 2016 | www.var-dags-rum.se
Genom det enorma inredningshavet såg jag plötsligt en äng av blåsippor! Jag rusade dit glad som en kalv på grönbete. Det visade sig vara växtkärlet Låg Blom av Mårten Cyrén för Byarums Bruk som fyllts av mini Saintpaulia och bollmossa! Så underbart!:-) Jag måste få tag på bollmossa! Jag bara måste! 

Ja, ibland är det bra att stanna upp bland allt som lockar, pockar och förför, och se/inse vad det egentligen är... 

Vill du se mer och andra synviklar från mässan? Spana in hashtaggen #2016sff på Instagram så hittar du massor av inspirerande bilder från årets version av Stockholm Furniture Fair! :-)

/Erik,Inga kommentarer :

Skicka en kommentar